Harry de Winter overleden.

Dinsdag 7 maart 2023 is Harry de Winter toch nog onverwacht overleden.

Harry initieerde en financierde van 2016 tot 2020 naast al zijn andere bezigheden 40UP Radio. In die 5 jaar probeerden we samen een radiostation voor oudere jongeren te maken met veel bijzondere gepresenteerde programma’s.

Nadat Harry in 2021 zijn bijdrage aan 40UP Radio stopte is daar als logisch vervolg 40ROCK Radio uit voortgekomen. Helaas zonder al die eclectische gepresenteerde programma’s en zonder Harry de Winter.

Ik ontmoette Harry voor het eerst in 1980 tijdens zijn eerste TV-registratie: De Haagse Beatnach.

Daarna hebben we ruim 40 jaar regelmatig samengewerkt en zijn daardoor goed bevriend geraakt.

Harry het was een fantastische tijd, niet voorstelbaar dat je er niet meer bent.

Paul Weijenberg.

40ROCK Radio sinds 2016!

De programmering van 40ROCK Radio is in handen van omroepveteraan Paul Weijenberg, tot 2020 eigenaar en directeur van Desmet Studio’s in Amsterdam waarvandaan tot op de dag van vandaag veel muziekprogramma’s gemaakt worden zoals: 3VOOR12, TopPop, 2-meter Sessies etc.

Tussen 2016 en 2020 was Paul Weijenberg als musical director samen met Harry de Winter verantwoordelijk voor de succesvolle programmering van 40UP Radio dat recentelijk besloten heeft een andere commerciële koers te varen.

40ROCK Radio is hét online muziekstation voor 40+ luisteraars met 24 uur per dag de beste Classic Hits & Albumtracks, non-stop muziek van oude, nieuwe en tijdloze artiesten. Opgericht in 2021 gaat 40ROCK Radio door waar 40UP Radio in 2020 is opgehouden.

Op 40 Rock Radio draaien we geen Hardrock, wel de betere Popmuziek van de afgelopen 50 jaar, maar geen House en Dance. Wij programmeren een door de dag verlopend format met vooral prettig beluisterbare muziek van buitenlandse maar ook Nederlandse artiesten. Elk uur hoor je altijd een paar nummers die je herkent.

De programmering begint ’s ochtends rustig en naarmate de dag vordert wordt het wat luider. In de avond is het wat rustiger en draaien we meer hedendaagse R&B en Nu Jazz. Op vrijdagmiddag en -avond proberen we weekend gevoel te laten horen, dat geldt ook voor de rest van het weekend.

De programmeurs en supporters van 40ROCK Radio zijn dezelfde als die van 40UP Radio in de periode 2016-2020. Het muziekformat is hier en daar aangepast, zo hoor je bij ons geen gepresenteerde programma’s meer.

Wil je met onze muzieksamenstellers in contact komen mail dan naar: mail@40rockradio.nl

Wil je weten hoe je het makkelijkst naar ons kunt luisteren kijk dan hier.

Tom Mulder met sigaretje, Pieter Leen & Paul Weijenberg (vlnr) in Registratiekamer 6 van de NOS in 1982.

Bij 40ROCK Radio hoor je de muziek zoals je die sinds 2016 hoorde op 40UP Radio. Wij blijven trouw aan ons publiek met Albumtracks, Nederlands, Blues, Country, Soul, Pop en Rock. Maar natuurlijk draaien we ook nieuwe muziek die onze generatie aanspreekt. Bij ons hoor je de vertrouwde programmering met meer dan 8000 titels, een eclectische variatie die je op geen enkel ander radiostation hoort!

40ROCK Radio wordt mede mogelijk gemaakt door: